Frithængende Emhætte

Frithængende Emhætte

Er du ved at lave nyt køkken? Eller kunne du bare godt tænke dig en ny og bedre emhætte? En frithængende emhætte vinder mere og mere frem i de danske køkkener, da nogle er så smarte i designet, at de er en æstetisk installation i sig selv. Men, de giver også mulighed for at åbne køkkenet op med en kogeø.

Frithængende emhætter findes i mange forskellige afskygninger og fås både med kulfilter, ekstern motor, et flot design og meget andet, som gør det svært at vælge, hvilken der er bedst til netop dit køkken. For hvilken er bedst? Og hvad passer også bedst ind i dit køkken?

For at gøre valget nemmere for dig, gennemgår vi både nogle af de mange forskellige muligheder, der er inden for frithængende emhætter, ligesom vi også har samlet nogle af de bedste og flotteste emhætter, der er på markedet lige nu. Håbet er at hjælpe dig til at træffe et nemmere og mere overskueligt valg og ikke mindst, at du kommer herfra med en emhætte, som løfter dit køkken på både funktionel og æstetisk vis.

Hvilken frithængende emhætte er bedst i test?

Vi kan lige så godt gå til den med det samme: hvilken frithængende emhætte er den bedste i test? Spørger du ude i butikkerne, vil der med garanti komme lige så mange forskellige bud på det, som der er ansatte i butikkerne. For at finde frem til den absolut bedste emhætte på markedet lige nu, har vi i stedet screenet diverse tests og brugeranmeldelser og på denne måde fundet frem til den absolut bedste.

Thermex Ronda 600 frithængende emhætte

Thermex Ronda 600 Plus

 

Vi har vurderet Thermex Ronda 600 til at være bedst i test, da flere tests placerer den højt og mange brugere er vilde med dens ydeevne og effektivitet, når det kommer til at suge mados. Vi var derfor ikke i tvivl, da vi skulle vælge en enkelt model ud.

Det der gør Thermex Ronda 600 frithængende emhætte til et ekstra godt produkt er, at den er udstyret med en ekstern motor. Det øger udsugningskapaciteten og holder også lydniveauet nede sammenlignet med modeller med en intern motor. Ja, det kræver lidt ekstra installation, men det er det hele værd efterfølgende. Den leveres dog uden motor og skal derfor tilkøbes, hvilket selvfølgelig er et minus.

God til mellemstore køkkener

Modellen her har en rensekapacitet på 647 m3/t, hvilket gør den eminent til mellemstore køkkener. Selvom den er sværere at installere, giver det god mening efterfølgende, da den suger alt mados og giver et køkken, der er skønt at være i under hele madlavningen. Det rare er desuden, at den kun har et lydniveau på 60 dB, hvilket gør det rart at bruge den, selv når man er flere i køkkenet.

Billig i energiforbrug

Thermex Ronda 600 frithængende emhætte er meget enkel og stilren og er fremstillet i rustfrit stål. Den er derfor nem at rengøre og holder sig også pænt i looket i lang tid. Den har desuden et aftageligt alufilter, som er nemt at tage både af og på, når det trænger til en rengøring.

En afgørende faktor for, hvorfor denne er bedst i test er, at den også er i energiklasse A. Den forbruger derfor ikke særlig meget energi, når den er i gang. For at sænke energiforbruget er den blandt andet udstyret med LED-belysning, der både er besparende men også kan oplyse kogepladen under madlavningen.

Hele fem hastigheder

Afhængigt af hvilket mad man laver i køkkenet, er det rart at kunne justere på effektniveauet. Stegte grøntsager kræver ikke lige så høj en effekt som en stegt bøf. Dette er ikke noget problem at justere på ved modellen her, da den har hele fem hastigheder, som kan justeres på fronten af den.

Men kan du godt lide teknologi, er der lidt mere kræs til dig, da den kan betjenes med en IR-fjernbetjening. Med den i hånden kan du justere på dens funktioner, selvom du ikke er i nærheden af den. Det er smart!

Går du derfor efter en frithængende emhætte bedst i test, er denne et rigtig godt og vel nok endda et fantastisk bud på en emhætte. Den kan det den skal plus lidt mere til – og så gør det heller ikke noget, at den er lavet i et flot design.

Er en frithængende emhætte med ekstern motor eller intern motor bedst?

Der er så meget at tage stilling til ved en frithængende emhætte. En af de ting er, hvorvidt du gerne vil have en med en intern eller en ekstern motor. Den eksterne motor er en rigtig god løsning, hvis du ønsker en stor emhætte, fordi du har et forholdsvist stort køkken. For den larmer nemlig ikke særlig meget, selvom den dækker et forholdsvist stort areal. Det smarte er nemlig, at motoren kan placeres i loftet – og så er lyden nærmest væk.

Når det kommer til en frithængende emhætte med indbygget motor, fungerer den egentligt på samme måde som den eksterne. Den store forskel er blot, at den interne motor er indbygget i emhætten og derfor ikke kan placeres på et loft eller andre steder, hvor lyden kan gemmes af vejen. En emhætte med intern motor larmer derfor mere, men er til gengæld nemmere at montere, fordi der ikke skal tages hensyn til at finde plads til motoren andetsteds.

Valget af emhætte afhænger derfor mere eller mindre af, hvordan du har det med støj. For funktionerne bliver ikke ringere af hverken den ene eller anden motor.

Sådan vælger du den rette frithængende emhætte

Når du er på jagt efter en ny emhætte til dit køkken, bør du ikke vælge den første og den bedste, da det er et produkt, du skal have hængende i dit køkken i lang tid. I stedet bør du gøre dig nogle grundige overvejelser, så du er helt sikker på, at du får valgt den rette model til dit køkken.

Men hvilke overvejelser er det så? Jo, det giver vi dig et overblik og indblik i herunder, så du efterfølgende kan sortere ud i nogle af de modeller, vi har til rådighed her på siden.

Frithængende emhætte med eller uden kulfilter?

I kategorien emhætter findes der sådan helt overordnet to typer: emhætte med udsugning til det fri og emhætter, som cirkulerer luften.

For at tage udgangspunkt i den førstnævnte, sørger denne for, at både damp og mados bliver sendt ud af boligen gennem en aftrækskanal i muren eller op gennem loftet. Det giver dig både mulighed for at lade osen suse lige ud i luften, ligesom du også kan tilslutte det til et varmegenvindingssystem, som bruger den varme luft fra kogepladen til varme andre steder i dit hjem.

Den anden model sørger derimod for at recirkulere luften og dermed genbruge den. Der behøves derfor ikke en aftrækskanal, hvilket gør installationen af den meget nemmere. For at rense luften er der monteret et kulfilter i den, som sørger for at opfange fedtstoffer og partikler. Vælger du sådan en, skal du regelmæssigt huske at skifte filteret, da der opsamler sig skidt og snavs.

Langt de fleste har en emhætte med aftrækskanal, da der er mindre rengøring i det men der er også nogle energimæssige fordele at hente ved det.

Når først du har besluttet dig for, om den skal være med kulfilter eller ej, kan du tage stilling til motortype, størrelse og design.

Hvor meget energi må den forbruge?

Energimærkningen på emhætten er relevant at tage stilling til, da det har indflydelse på din strømregning. Når du skal købe et nyt produkt, er det altid en god ide at se på, hvad energimærkningen er, da der kan være ret stor forskel på, hvor meget de forbruger.

Vi går naturligvis ud fra, at du gerne vil have så energibesparende en løsning som muligt. Gå derfor gerne som minimum efter en energiklasse A, så du ikke falder bagover, næste gang du modtager din elregning. Der kan være flere hundrede kroner til forskel afhængigt af model, da du jo trods alt bruger den stort set hver dag.

Du kan dog også gøre meget selv ved at køre på så lavt et effekttrin som muligt, da det sparer på energiforbruget.

Hvor høj en sugeevne vil du have?

Noget du også bør have in mente, inden du køber din emhætte, er dens sugeevne. Det er selvfølgelig ikke den mest vigtige faktor i dit valg, men det er nu alligevel rart at have en emhætte, hvor sugeevnen lever op til det, du har brug for. Dertil skal også nævnes, at den skal have en sugeevne på minimum 20 liter i sekundet ifølge bygningsreglementet – men det har samtlige emhætter på siden her.

Spørger man folk, der har forstand på emhætter, bliver det anbefalet, at man vælger en emhætte, der kan udskifte køkkenets luft minimum 10 gange på en time. Du skal derfor regne ud, hvor mange kubikmeter, der er i dit køkken, hvis du gerne vil finde frem til en emhætte med den bedste sugeevne. Det lyder sværere end det er – dog er de fleste emhætter beregnet til stort set alle slags køkkener. Så har du ikke lyst til at regne det ud, går det ikke helt galt til trods.

Hvilken kvalitet forventer du?

Det er godt at gøre op med dig selv, hvilken kvalitet du gerne vil have emhætten i. For det er klart, at jo billigere en model du vælger, jo mere går du også på kompromis med kvaliteten. For når du søger markedet igennem, vil du også kunne se, at der både er de budgetvenlige emhætter såvel som de dyrere af slagsen. Vi anbefaler naturligvis de lidt dyrere, så du er sikker på, at sugeevnen holder, og at motoren også kører problemfrit, uanset hvor ofte du bruger den.

Det er klart, at du selvfølgelig er nødt til at holde dig inden for et budget. Find derfor gerne ud af, hvad der er realistisk at smide efter en emhætte, og hvad du kan få inden for det budget. Det lyder som en kliché, men jo flere penge du smider efter den, jo gladere bliver du også for den i brug.

Hvor meget må den støje?

Emhætter er normalt meget kendt for at støje meget. Men sådan er det ikke længere med de nye modeller, da mange producenter har haft et stort fokus på dette i udviklingen af dem. Langt de fleste emhætter har derfor et støjniveau på mellem 50 og 70 dB. Jo lavere dB jo bedre er det naturligvis, da det giver mere ro, når du står i køkkenet.

For at komme støjniveauet til livs, kan du vælge en ekstern motor, da det larmer meget mindre. Men det er naturligvis noget, du skal gøre op med dig selv – og om det overhovedet er vigtigt for dit valg.

Når du køber en frithængende emhætte, kan du se lydniveauet under specifikationer. Er den mere end 70 dB, bør du holde dig fra den, da det giver for meget larm – og det er vi ret sikre på, at du bliver træt af i længden.

Når du overvejer følgende parametre i dit valg af emhætte, gør du valget meget nemmere, men du sikrer også, at du får købt den rette emhætte. Da den skal være i køkkenet og også kommer til at være meget synlig, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvad du ender med at købe.

Vedligehold er alfa og omega for levetiden på din frithængende emhætte

Uanset hvor god og dyr en emhætte du køber, er vedligehold det vigtigste parameter for, hvordan din emhætte klarer det over tid. Hvis din emhætte skal holde i mange år og også holde sig pæn, er det nødvendigt, at du gør en del ud af rengøringen og vedligeholdet på den.

Særligt filteret er vigtigt at give masser af opmærksomhed, da det er den, der fanger mados, fedtstoffer, støv og hvad der nu ellers bliver suget op sammen med madosen. Gør det til en vane at rense filtrene nogle gange om året, så det ikke går i glemmebogen, og du pludseligt har en emhætte, hvis sugeevne er faldet. Når der er gået en vis rum tid, vil det også være bedre for emhætten, at du helt skifter filtret.

Når du går i gang med at rense filtret, kræver det ikke mere end noget varmt sæbevand og en kop eddike, som står natten over. Det hjælper nemlig med at nedbryde fedtophobningen. Er du heldig, er filteret lavet i metal, som du dermed kan komme i vaskemaskinen.

Vær dog altid forsigtig.

Hold godt øje og få muligheden for et godt frithængende emhætte tilbud

Vi har som sagt samlet nogle af de bedste emhætter, der er på markedet lige nu. Men, vi har ikke kun samlet de bedste – vi har også sørget for at finde emhætter fra nogle af de billigste forhandlere i Danmark, så du har mulighed for at finde et godt tilbud på en frithængende emhætte.

Det er selvfølgelig ikke på alle, at der er tilbud på samme tid, men holder du et godt øje kan du være heldig at købe din kommende frithængende emhætte til en ekstra skarp pris. Forhandlerne er generelt gode til at gøre det, da de godt ved, at du så måske er villig til at købe noget ekstraudstyr eller vende tilbage igen, når du har brug for et andet produkt. Tilbuddene varierer meget i størrelse og kan være alt lige fra nogle få hundrede kroner til et slagtilbud med en besparelse på 1.000 kroner eller mere – så det giver god mening at holde øje (og særligt på de store mærkedage såsom Black Friday, Cyber Monday med flere).

Køb en billig frithængende emhætte i dag

Det er så nemt, som det kan blive at købe en billig frithængende emhætte her på siden. For vi har udvalgt de bedste modeller, fundet dem til de bedste priser og linket direkte til de danske forhandlere, hvor du kan finde mere information om specifikationer og andet relevant. Du behøver derfor ikke selv lede nettet tyndt efter flere modeller eller billigere priser, da vi har samlet det hele her på denne side.

Vi anbefaler, at du vælger nogle stykker ud, klikker dig videre til forhandleren og sammenligner på kryds og tværs for at være sikker på at ende ud med den rigtige. Har du en bestemt model, du går efter, er det selvfølgelig ikke nødvendigt – vores erfaring siger blot, at det er bedst at have nogle stykker at vælge mellem i sidste fase, så du kan vælge ud fra helt specifikke specifikationer.

Vi yder desværre ikke nogen form for kundeservice herinde, men har du nogle spørgsmål relateret til en eller flere modeller, du har fundet her på siden, kan du altid henvende dig direkte til den forhandler, du bliver ledt videre til. Det er ikke nogen nem opgave at købe en emhætte, så de vil helt sikkert gerne hjælpe med at afklare dig om, hvilken model du skal have leveret hjem til dørtrinnet.

Vi håber, du finder en rigtig god frithængende emhætte, og at den kommer til at passe rigtig godt ind i det køkken, du har eller er ved at få lavet.

Viser 77–152 af 436 resultater